Задържаха мъж за управление на автомобил след употреба на канабис

Районна прокуратура – Стара Загора привлече като обвиняем Д.Б., на 22 г., за това, че на 21.11.2023 г. в гр. Стара Загора е управлявал моторно превозно средство – лек автомобил, след употреба на наркотични вещества – канабис, установено по надлежния ред с техническо средство. Деянието е извършено повторно.

На 21.11.2023 г. Д.Б. управлявал лек автомобил в гр. Стара Загора и бил спрян за проверка от патрул на полицията. При тестване с техническо средство тестът за наркотични вещества отчел положителен резултат за канабис. Д.Б. не е дал кръв за химическо изследване. Автомобилът, който е управлявал, е негова собственост и е бил иззет като веществено доказателство. Той подлежи на отнемане в полза на държавата при осъждане на Д.Б.

Последното осъждане на Д.Б. е в сила от юни 2023 г. и е отново за управление на автомобил след употреба на наркотично вещество. С постановление на наблюдаващия прокурор Д.Б. е задържан за срок до 72 часа. По искане на Районна прокуратура – Стара Загора съдът е определил мярка за неотклонение „задържане под стража” спрямо обвиняемия.