СУ „Екзарх Антим I“ се включи в проект по Еразъм+

Ученици и учители от СУ „Екзарх Антим I“ участваха в третата междунардона среща по проект Glоbal Goals -Ready for action!, която се проведе в Италия .

Антимци в продължение на 5 дни работиха в международни екипи заедно със свои връстници от партньорските училища от Белгия, Италия и Унгария в дейности свързани с популяризиране на Глобалните цели за устойчиво развитие. Международния екип създаде и постави пиеси, Art инсталация и флашмоб посветени на глобалните цели, EU corner, които бяха посрещнати с голям интерес и въодушевление от публиката. От нашето училище в срещата участваха учениците: Деляна Нанева, Милена Манева, Неделина Неделчева, Майкъл Далиев и Кристиан Георгиев, Наташа Джуркова-координатор на проекта, учителите-Никола Атанасов и Бончо Бончев.

Интересни уъркшопи наблюдаваха участниците в срещата: Интегриране на Глобалните цели в STEM, ICT демонстрация представени от училището домакин и Drama уъркшоп в най-стария театър на Европа във Флоренция. Всеки партньор трябваше да представи кратка сцена от своята история, която да е свързана с глобалните цели и устойчивостта. Нашият екип представи легендата за хан Кубрат. Всички участници в срещата имаха възможност да преживеят незабравими мигове и да се докоснат до богатата италианска култура и история в Понтедера, Болоня, Пиза, Флоренция и Рим.