Еднопосочно движение въведоха по седем улици в Казанлък

Със заповед от 23.11.2023 г. на кмета на Казанлък на основание Закона за движение по пътищата и във връзка с Генералния план за организация на движението на  гр. Казанлък, e въведено еднопосочно движение на МПС по следните улици в гр. Казанлък:

  1. ул. „Бузлуджа“ , в участъка от кръстовището с ул. „ Шейновска“ до кръстовището с ул. „ Капрони“ в посока север-юг.
  2. ул. „Петко Д. Петков“ , в участъка от кръстовището с ул. „ Шипченска епопея“ до кръстовището с ул. „ Капрони“ в посока юг-север.
  3. ул. „Константин Иречек“ , в участъка от кръстовището с ул. „ Петко Д. Петков“ до кръстовището с ул. „ Орешака“ в посока запад-изток.
  4. ул. „Перник“ , в участъка от кръстовището с ул. „ Орешака“ до кръстовището с бул. „ Освобождение“ в посока изток-запад.
  5. ул. „Д-р Петър Берон“ , в участъка от кръстовището с бул. „ Освобождение“ до кръстовището с ул. „ Орешака“ в посока запад-изток.
  6. ул. „Страхил войвода“ , в участъка от кръстовището с ул. „ Бузлуджа“ до кръстовището с бул. „ Освобождение“ в посока изток – запад.
  7. ул. „Сергей Румянцев“ , в участъка от кръстовището с бул. „Освобождение “ до кръстовището с ул. „ Орешака“ в посока запад-изток.

За реализирането на посоката на движение и въведена на предвидената в Казанлък зона 30км./час в жилищния квартал по горепосочените улици  да се поставя утвърдената вертикална сигнализация,  съгласно проекта за организация на движението на гр. Казанлък.

Спирането и паркирането по горепосочените улици да се извършва съгласно Закона за движение по пътищата.