Митрополит Киприан: Призоваваме всички православни християни да се молят за здравето на Българския патриарх Неофит

„Във връзка с множеството журналистически запитвания относно състоянието на Негово Светейшество Българския патриарх и Софийски митрополит Неофит, уведомяваме, че той наистина е хоспитализиран във Военномедицинска академия в град София с белодробно заболяване”, съобщи говорителят на Св. Синод на БПЦ-БП Негово Високопреосвещенство Старозагорският митрополит Киприан. „Призоваваме всички православни християни усърдно да се молят за здравето на Негово Светейшество, за неговото бързо възстановяване, оздравяване и изписване от болничното заведение”, каза още архиереят.
Вчера Канцеларията на Св. Синод публикува съобщение във връзка със здравословното състояние на Българския патриарх Неофит. Ето и пълния текст:
Обични в Господа братя и сестри,
Канцеларията на Светия Синод известява, че Негово Светейшество Българският патриарх и Софийски митрополит Неофит бе хоспитализиран във Военномедицинска академия (ВМА) – гр. София, по повод на белодробно заболяване.
Призоваваме клира и верния боголюбив народ всесърдечно да се молят за бързото оздравяване и възстановяване на Първосветителя на Родната ни Църква, както и да се приема за достоверна единствено информацията, обявена от Светия Синод на БПЦ-БП.