Открита лекция „Да заспиш или да не заспиш?! – особености при хибернацията на кафявата мечка” подготвят Зоопарк Стара Загора, Тракийски университет и Парк за мечки „Белица”

Открита лекция „Да заспиш или да не заспиш?! – особености при хибернацията на кафявата мечка (Ursus arctos L., 1758)” подготвят Зоопарк Стара Загора, Тракийски университет и Парк за мечки „Белица”. Събитието е насочено към студенти, преподаватели и ученици, но е отворено и за всички, които смятат темата за интересна. Лекцията ще се състои на 5 декември (вторник), от 13.30 часа, в конферентната зала на Академичен информационен център на ТрУ в Стара Загора.

„С тази съвместна инициатива поставяме основите на едно ценно и значимо партньорство с Парк за мечки „Белица” и надграждаме ползотворната ни работа с Тракийския университет”, каза ръководителят на Зоопарк Стара Загора д-р Ивелина Илиева. От думите ѝ стана ясно още, че неслучайно обявяват начинанието на 30 ноември. „Православната църква почита днес паметта на св. ап. Андрей Първозвани, а в народния календар денят е наричан Мечкинден. Вярвам, че е добра поличба”, сподели д-р Илиева.

Пред аудиторията ще застанат Янко Янков – биолог в Зоопарк Стара Загора, както и Калина Вълчинкова от Парк „Белица”, които ще развият темата с хибернацията на най-едрия хищник у нас – кафявата мечка.