“8 кампании за 8 март”

По случай 8 март Сдружение “Самаряни” стартира дарителска кампания в подкрепа на жени, деца и мъже, срещнали домашното насилие в живота си и потърсили помощ в Консултативно-информационния ни център. Кампанията “Застани до нас и ДАРИ!… Любовта не бива да боли!” разчита за пореден път на индивидуални и корпоративни дарители – хора, подкрепящи със сърцето си и своята щедрост каузи, които дават нов шанс, променят житейски съдби, даряват надежда за живот без насилие.

Каузата е една от избраните за участие в инициативата “8 кампании за 8 март” и е споделена на Platformata.bg, където може да бъде подкрепена с онлайн дарения.

“Осми март е… денят на жената – майка и любима! Има обаче много жени, които няма да получат цветя, а децата им за пореден път ще бъдат свидетели на физически и психически тормоз върху майките си. Знаем, че често те изпитват срам, безпомощност, несигурност и се чувстват сами, сковани от страх и безсилие… Едно телефонно обаждане на 042/64 11 11 – консултативната ни линия за пострадали от домашно насилие е достатъчно, за да застанем до всеки човек – жена, мъж или дете, потърсили помощ при нас. Затова денонощно сме там – от другата страна на слушалката и приемаме обаждания дори и в 03:00 часа през нощта!, казват организаторите. Сдружение “Самаряни” беше избрана, заедно с други 7, за участие в инициативата „8 кампании за 8 март” на Фондация BCause за успешни кампании по набиране на средства от организации, които работят с жени и деца, преживели насилие. Организациите стартираха дарителски кампании, а фондация BCause ще удвои набраните средства от всяка кампания със сума до 5 000 лева от Фонд за подкрепа на жени, пострадали от домашно насилие на фондацията.