БЧК – Стара Загора проведе редовна сесия за отчет на дейността си през 2023

В залата на Регионална библиотека „Захарий Княжески“ се проведе редовната сесия на Общото събрание на Старозагорската областна организация на Българския Червен кръст за отчет на дейността през 2023 г. Гости на събитието бяха заместник-кметът община Стара Загора с ресор „Общинска собственост, здравеопазване и социални дейности“ Павлина Делчева, общественият посредник на област Стара Загора Иванка Сотирова, председателят на Столичната организация  на БЧК акад. Христо Григоров, зам.-генералният директор и ръководител направление „Организационно развитие“ д-р Славита Джамбазова, представители на институции, партньорски организации, доброволци и др.

Искам да кажа съвсем искрено, че се радвам да бъда тук за пореден път. Независимо в какво качество, винаги съм присъствала на тези събрания между вас и съм се чувствала благодарна, че ви има. Няма да забравя нито един от случаите, в които съм ви търсила за помощ и сте се отзовавали на момента“, каза по време на събранието Павлина Делчева. Тя връчи на председателя на БЧК поздравителен адрес от името на кмета на Стара Загора Живко Тодоров.

В редовната сесия се представи отчетът на дейността за 2023г. на организацията, както и на Областната контролна комисия и на бюджета. Обсъдиха се и планът и бюджетът на ОблС за дейността на организацията през 2024 г.