Община Чирпан получи имот от държавата за многофункционална спортна зала

Теренът на бившия дом за деца и юноши вече е  прехвърлен в собственост на Община Чирпан и скоро ще стартира проектиране на спортна зала с плувен басейн. Това каза кметът Ивайло Крачолов след като правителството обяви имот – публична държавна собственост, за частна държавна собственост и го прехвърля на Общината. Поземленият имот с площ от 5018 кв. м се намира в гр. Чирпан и ще бъде използван за изграждане на спортна инфраструктура, предназначена за спорт, тренировки, културни мероприятия и изяви на деца от общината.

„Благодаря на областния управител Ива Радева и на заместника й  Методи Марков за усилията и активността, с които завършихме една сложна процедура, която стартира през м. януари 2020 година. След актуването, предстои избор на изпълнител за проектирането, включено в инвестиционната ни програма на стойност 50 хиляди лева от държавния бюджет”, уточни кметът. Заложената спортна зала ще бъде с 500 седящи места, с фитнес, с възобновяема енергия, с паркинг зона, до нея са планирани две спортни площадки за стрийт баскет и футбол.

По думите на Крачолов това е първият държавен терен, който се прехвърля от държавата – на общината след 1989 година. „Продължаваме със сложните процедури за терена на бившето военно поделение, след даденото ни становище от  Министерството на отбраната, предстои среща и в министерството на земеделието за сългасуване. Продължаваме съвместната дейност с областния управител по прехвърлянето и на тези терени”, каза кметът.