Три училища в Павел баня са с нови директори

Три учебни заведения в община Павел баня са с нови директори. Това са: ОУ “Генерал Скобелев” в село Скобелево с директор Николина Кадиева – начален учител, ОУ “Христо Ботев” в село Александрово с директор Иванка Блажева – дългогодишен учител по математика, ОУ “Христо Ботев” в село Осетеново, където временно изпълняващ длъжността директор е Донка Миткова. Тя ще заема поста до завръщане на титуляра Фатме Калфа. Миткова е дългогодишен директор на училището в село Александрово. 

И тримата директори се явиха на конкурс, който приключи на 7 март т.г. 

Днес кметът на Община Павел баня Иса Бесоолу се срещна с новоизбраните директори и кметовете на населените места, където се намират училищата. Те обсъдиха актуални въпроси, свързани с материалната база, образователния процес и развитието на населените места. 

От встъпването си в длъжност като кмет на Община Павел баня през 2019 г. Иса Бесоолу започна поетапни ремонти в учебните заведения и детските градини в града и населените места. Така в ОУ “Христо Ботев” в село Осетеново бе ремонтиран покривът и санирана сградата. Боядисана бе и фасадата на училището в село Александрово. Миналата година бе обновена спортната площадка в ОУ “Генерал Скобелев” в село Скобелево. 

В бюджета на Община Павел баня за 2024 г. за “Образование” са предвидени близо 12,5 млн. лв., което е с над 2,5 млн. лв. повече спрямо миналата година. Средствата са, както за училищата, така и за детските градини. 

На днешната среща с новите директори на трите училища кметът Иса Бесоолу и кметовете на Александрово, Осетеново и Скобелево обсъдиха и възможностите за включване на училищата в културната програма на Общината. 

В тазгодишните Чудомирови празници деца от различни възрастови групи ще се включат в “Честит рожден ден, Чудомир!” с представяне на хумористична сценка, разказ, прочит на произведение. Инициативата ще бъде на 25 март (понеделник) в 14:00 часа на площада пред родната къща на “Чудомир” в село Турия, където всички жители и гости са добре дошли.