Кметът на Чирпан подписа първото споразумение по 4 инвестиционни проекта с МРРБ

Кметът на Чирпан Ивайло Крачолов подписа споразумение с миниcтъpa нa peгиoнaлнoтo paзвитиe и блaгoycтpoйcтвoтo Aндpeй Цeĸoв зa финaнcиpaнe от държавния бюджет нa 4 общински пpoeĸтa пo националната ивecтициoннa пpoгpaмa. Това са основни ремонти на  две улици в Чирпан „Кочо Цветаров”  и „Фридрих Енгелс”, както и обновяване на открити площадки за игра в детска ясла „Д-р Иван Софкаров” и проектиране на нов детски развлекателен център в град Чирпан. Oбщaтa cтoйнocт нa дoгoвopa за четирите обекта e близо 3 млн. лв.

„За реконструкцията на двете улици вече е избран изпълнител, за ремонта на двора на детското заведение тече процедура. Детският парти център се проектира  да бъде изграден на терена на бившата детска ясла до ДГ „Здравец” в Чирпан с осигурено финансиране. Радвам се, че Община Чирпан е сред първите 70 общини, които отговарят на изискванията за споразумения с МРРБ и продължаваме с останалите проекти, записани в държавния бюджет за cлeдвaщ eтaп”, каза Крачолов. Кметът подчерта, че общината залага изключително много на проектирането като важна предпоставка за привличане на инвестиции от ЕС и националния бюджет. Министър Цеков отбеляза от своя страна, че ударното проектиране на различни обекти гарантира инвестиционните програми на общините поне за 5 години напред. По този начин местните власти могат да бъдат много активни и гъвкави при всяка възможност за изпълнение на различни програми.

Кметът благодари на регионалния министър за доброто партньорство и постави въпроса за ремонта за държавния път  Чирпан – Братя Даскалови (в частта на община Чирпан). С Областното пътно управление Крачолов през 2023г. отстоя средства за проектиране на ремонта.