Директорът на ОДМВР-Стара Загора ст. комисар Лазар Христов откри обучение на служители за работа с автоматизирана информационна система „Регистриране и проследяване на иззети веществени доказателства“

Директорът на ОДМВР-Стара Загора ст. комисар Лазар Христов откри обучение на служители за работа с автоматизирана информационна система „Регистриране и проследяване на иззети веществени доказателства“ в изпълнение по дейност 4 „Създаване на автоматизирана информационна система за проследяване на веществени доказателства, чрез изземване, опаковане, регистриране, съхраняване и обезпечаване с консумативи“. Форумът се проведе в ОДМВР-Стара Загора днес, в него участваха служители от областните дирекции на МВР в Стара Загора, Сливен, Ямбол и Бургас.

“Главна дирекция “Национална полиция” изпълнява проект на тема „Подобряване капацитета на полицейската и съдебната дейност, свързана с веществени доказателства в досъдебното производство“, финансиран по програма „Вътрешни работи“ на Норвежки финансов механизъм 2014-2021г., като партньори по проекта са СДВР, ОДМВР-Бургас, Варна, Велико Търново, Пазарджик, Плевен, Пловдив, София, Стара Загора и Хасково. По проекта са заложени за изпълнение общо четири дейности“, каза пред присъстващите старши комисар Христов. Целта на обучението е запознаване с функционалностите на системата и  работа с нея.