Министърът на туризма ще е патрон на Международния фестивал на лавандулата в Чирпан, който се открива на 21 юни т.г.

Кметът Ивайло Крачолов благодари на министъра на туризма Зарица Динкова, за това че прие патронажа през 2024г. на Международния фестивал на лавандулата, който ще се проведе в Чирпан от 21 до 23 юни.  „Министърът даде висока оценка на културния и винен туризъм и благодари за представянето ни в изложението. Радвам се на интереса към нашия щанд”, каза кметът. Двамата разговаряха по време на 40-ото юбилейно издание на международното туристическо изложение Ваканция & СПА Експо 2024. Община Чирпан презентира туристически атракции, празници и фестивали, културния и винен туризъм, както и обекти на културно-историческото наследство.

„С удоволствие приемаме специалното внимание от наши и чуждестранни посетители, от дипломатически мисии, от български и зад граница медии, както и от различни организации и  институции. Нашите деца от ДГ „Калина Малина” и Стефани Иванова от СУ „П. Яворов” предизвикаха засилен интерес към нашия щанд и за всеки дошъл при нас има изненади”, съобщиха  експертите по туризъм и култура Таня Георгиева и Десита Петкова, които с удоволствие представят туристическия потенциал на  община Чирпан.

В юбилейното издание на  Ваканция & СПА Експо 2024 участват над 200 изложители туристически от Европа, Африка и Азия. Страна-партньор е Република Мадагаскар, а посетителите имат възможността да се запознаят с туристическите продукти на Великобритания, Турция, Китай, Гърция, Сърбия, Индия, Монголия, Мавриций, Малдиви, Дубай, Финландия и др.  Ваканция & СПА Експо 2024 се провежда с подкрепата на Министерството на туризма.

Заповядайте на щанда на Община Чирпан до 15-ти март в Интер Експо център в София.