6,25 % от свободните работни места са за висшисти

Едва 6,25 на сто от свободните работни места, обявени от Дирекция “Бюро по труда” в Стара Загора, са за специалисти с висше образование. Това става ясно от публикуваните актуални свободни работни места в сайта на институцията.

От заявени от работодатели 128 свободни позиции, тези за хора с висше образование са едва 8, като се търсят зъботехник, асистент на лекар по дентална медицина, рентгенов лаборант, лекар по образна диагностика, акушерка, специалист продажби с немски език и инспектор по качество на производствените процеси.
В пъти повече са свободните работни места за специалисти със средно образование. Сред тях са дърводелец, мебелист, заварчик, ресторантски служител, снабдител доставчик, обслужващ бензиностанция и магазин, служител запитвания, санитар, шивач, животновъд и лични и социални асистенти.

Безработните могат да получат информация за свободните работни места в Дирекция “Бюро по труда” – Стара Загора при трудовия си посредник.

Област Стара Загора вече е на трето място по най-ниско равнище на безработицата сред 28-те области в страната с ниво от 4,28 процента.