Говорещи кошчета за отпадъци се появиха в СУ „Екзарх Антим I“

По повод Световния ден на рециклирането учениците от СУ „Екзарх Антим I“ имаха нестандартен и иновативен урок по рециклиране, в който кошчетата за отпадъци проговориха.

Иновацията е своеобразен край на проекта „Global Goals- Ready for Action! съфинансиран по програма Еразъм+ на ЕС и допълнение към проведения флашмоб на партньорите по проекта през април 2023г. в Казанлък. Тогава всички участници в международната среща влязоха в нестандартната роля на отпадъци, за да привлекат вниманието към най-големия враг на планетата ни и дефилираха по улиците на Казанлък, а на площад „Севтополис“ демонстрираха убеждението си, че изпълнението на Глобалните цели за устойчиво развитие зависи от действията и поведението на всеки човек. Всеки може да бъде полезен с нещо много лесно и достъпно – да намали отпадъците в своето домакинство, да рециклира и да не замърсява природата със свои отпадъци.

Зад атрактивна и иновативна инсталация за деня на рециклирането са замесени: Наташа Джуркова- координатор на Еразъм+ проекта, Максим Илиев и Мартин Карамалаков от 12б клас.