Община Стара Загора отново стартира кампанията „Заедно за една по-чиста Стара Загора“

На 6 април, за втора поредна година Община Стара Загора стартира кампанията, допринасяща за почистването и озеленяването на градската среда – „Заедно за една по-чиста Стара Загора“. Преди година, инициативата обедини институции, представители на бизнеса и неправителствените организации, учебни,  здравни и социални заведения и стотици граждани с мисия всички заедно да се обединят за една по-чиста и зелена Стара Загора.

Всеки, който има желание, може да се включи в общоградското почистване и озеленяване на междублокови пространства като заяви участие в кампанията на място в съответното Административно бюро, на имейл: iniciativastarazagora@gmail.com  или като сканира предоставения QR код с регистрационна форма. Важно е да бъдат записани име, адрес и телефон, както и дали само ще почистват или имат необходимост от растителност, която да обогати площта около жилищния им блок или месторабота. Срокът за записване е до 1 април /включително/.

Звено “Озеленяване” към Община Стара Загора предоставя широколистни и иглолистни дървета от видовете – бреза, хвойна, кипарис (лейланди), лейландски кипарис (златен) и чинар, възможна е заявка до 3 броя. Ще бъдат осигурени и чували и ръкавици.