Квантова система ли е човешкото тяло?

С този въпрос и изнесената след това лекция, посветена на фасцията, Мария Якоб – кинезитерапевт от Швейцария, прикова вниманието на студенти от Медицинския колеж на Тракийския университет. Повече от два часа тя говори, показва, демонстрира и отговаря на въпроси на младежите от първи и втори курс, специалност “Рехабилитатор”, както и на студенти от Медицинския факултет, специалност “Лекарски асистент”.

“Човешкото тяло и неговите органи, обвити във фасция са едновременно материя, енергия и информация. Фасциалната мрежа е течно-кристалната матрица на нашето тяло, най-големият сетивен орган, провежда информация 20 пъти по-бързо от нервите, фасцията чувства и реагира, преди мозъкът да знае, обвива, прониква във всички структури на тялото” – каза в лекцията си кинезитерапевтът и показа още нещо, с което изуми студентите – системата Биотенсегрити. Тя разказа и за някои от “меките техники”, които са били известни на лечителите още от древността, развити от суфистите, допълнени от т.н “магични пасове” на Карлос Кастанеда.

За чест и гордост на българите в нежната техника за хармония и баланс на човешкото тяло се добавя и “Паневритмията” на Петър Дънов.

В практическите демонстрации се включи първокурсникът от Смолян Мариян Борански.

Зам.-директорът по учебната дейност на Медицинския колеж, ст.преподавател Катя Моллова, обеща организирането на още лекции на Мария Якоб през лятото в новата база в гр. Царево, където се провежда изнесено обучение по различни специалности на Тракийския университет.