С атрактивни конни надбягвания жители и гости на Паничерево честваха Тодоровден

С атрактивни конни надбягвания жители и гости на Паничерево честваха Тодоровден. Първият пролетен празник започна с фолклорни песни и танци на площада на селото, изпълнени от деца и ученици на Паничерево. Да са здрави и благословени имениците, да е щастлива пролетта, пожела кметът на община Гурково Кънчо Папазов. Той разказа на събралите се една от легендите за Свети Тодор, който успява да измоли господ да дойде пролетта, сваляйки деветте кожуха и на бял кон отива при господ с молби за затопляне на земята. Затова народът свързва Тодоровден най-вече с надеждата за плодородие.
Папазов, кметът на Паничерево Атанас Граматиков, председателят на Общинския съвет Димитър Драчев, зам.-кметовете Станьо Георгиев и Марияна Маринова, общинските съветници Юсеин Мехмед, Минчо Минчев и Иван Стоянов наградиха победителите в традиционните кушии.
Най-добрите шестима ездачи си тръгнаха със специални награди от Кънчо Папазов и Юсеин Мехмед, който е и един от организаторите на празника. Конните надбягвания се проведоха в две категории: кушии на късо и дълго разстояние в напрегнатото зрелище, в което участваха десет коня. Отличен бе и най-красивият кон.
Наградените в категория „Кушии – дълго разстояние“:
1. Неджади Мехмедали
2. Господин Асенов
3. Слави Емилов
Наградени в категория “Кушии – късо разстояние”:
1. Господин Асенов
2.Стойо Симеонов
3.Неджади Мехмедали