Тържествено отбелязаха 111 години от Одринската епопея

Казанлъчани се преклониха пред подвига и саможертвата на героите в славната битка за превземането на Одринската крепост през Балканската война.

Събитието започна с отслужване на заупокойна молитва от Негово високоблагоговейнство свещеноиконом Димитър Димов в съслужие с свещеници от Казанлъшка духовна околия.

Слово за славното  минало на героите произнесе Бригаден генерал Маргарит Михайлов – Командир на 61 механизирана бригада.Възпоменателни думи по повод годишнината от Одринската епопея произнесе д-р Чавдар Ангелов – директор на НПМ „Шипка-Бузлуджа“.

По повод годишнината от Одринската епопея, в основата на „Паметника на загиналите войни за Свободата на България” беше положена пръст,  донесена от членове и симпатизанти на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва от бойните полета на Българската армия в Европейска Турция – Лозенград, Бунархисар, Люлебургас, Булаир и Одрин, след което с поднасяне на цветя на паметника и едноминутно мълчание официалните лица и присъстващите се преклониха пред паметта на героите.

С музикално-поетична композиция отдадоха почит и певческата група към Тракийско дружество „Капитан Петко Войвода“.

На събитието присъстваха още заместник- кметът по стратегически планове и проекти на община Казанлък Аксения Тилева, директорът на Национален парк-музей „Шипка – Бузлуджа” д-р Чавдар Ангелов, председателят на общински съвет на СОСЗР – гр. Казанлък майор о.з. Евгени Пейчев, представители на Тракийско дружество „Капитан Петко Войвода“, председатели на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва и техни членове от всички краища на България, 8-ми Ученически гвардейски отряд, военнослужещи от 61 механизирана бригада и граждани.