4 410 хиляди лева е сумата, събрана по време на Фестивала на самардалата

4 410 хиляди лева е сумата, събрана по време на Фестивала на самардалата на 30 март. Това съобщи кметът на село Конаре Станчо Стефанов, след като петчленна комисия отвори кутията за дарения.
Тази година обявената кауза на събитието бе обновяване на двора на храм “Света Троица” в селото, който е паметник на културата с национално значение. Църквата е построена през 1850 г. със средства на местното население, опожарявана и реставрирана някога, тя е с уникална архитектура, каквато имат само 2-3 храма в България.
В благотворителната акция се включиха участниците в базара, колективите и индивидуалните изпълнители, гостите и жителите на селото. Най-активни с трудолюбиви инициативи в добротворството бяха членовете на Пенсионерския клуб в Конаре. С огромна благодарност!
Организаторите на Фестивала на самардалата благодарим на всички за участието, за усилията на доброволците, за дарителските суми, за настроението и празничните емоции! До догодина отново на фестивалната сцена, а известната ароматна самардала на Конаре винаги гостоприемно посреща в нашата община!