Кметът на община Гурково поздрави пенсионерите от село Конаре

За усилията, активността, задружността, родолюбието – сте за пример, поздрави пенсионерите от село Конаре кметът на община Гурково Кънчо Папазов. Той бе поканен на отчетното им събрание за дейността през 2023г.
„За тази енергия и родолюбие, които бликат от вас, много организации могат да ви завидят. Искрено ви се радвам на дейностите, които правите за селото и показвате как се организират празници. С признателност за това, че сте моторът за популяризиране на самардалата и селото. Задружни, като едно старо българско семейство сте“, подчерта Папазов с благодарност. Кметът информира присъстващите за предстоящото обновяване на клуба, което ще започне до няколко седмици.
“Конаре – вдъхновение от миналото, мечта за бъдещето” – това е мотото, което води пенсионерите от селото в клубната им дейност. Председателят на Пенсионерския клуб Керка Урумова направи отчет на свършеното през м.г. От ПК благодариха за отношението и свършеното през м.г. на предходния кмет Радостина Добрева и вярват, че започнатото с новия кмет ще продължи в добра за населеното място посока. Подкрепа и партньорство обеща кметът Станчо Стефанов, който също поздрави активните хора от златната възраст.
За приемственост и предаване на традициите на по-младите, призова Йорданка Сунгурова.
Събранието води общественичката Радка Башалова, която организира анкета за именуване на клуба. Членовете гласуваха името „Детелина“. Избраха организационен комитет, който да подготви юбилейните прояви през 2025г., през м. февруари ПК ще навърши 25 години. Възрастните хора решиха да оформят битов кът, да си направят музей на самардалата, да сформират певческа група и група по ръкоделие. Те ще продължат работата по събиране на интересни истории, свързани с живота и ежедневието на конарци. Събранието бе закрито с пожелания за ползотворна работа през идващите месеци.