Беройки докосват нова титла след втора победа над “Монтана”

Баскетболистките на “Берое” направиха нова важна крачка към 4-та поредна титла в шампионата. Пред страхотната публика в зала ДЗУ, домакините сътвориха зашеметяващ обрат над “Монтана”, за да спечелят и втория мач от финалната плейофна серия. след 87:72 вчера и 90:83 днес, на “зелено-белите” е нужна само още една победа, за да се окичат със златните отличия и този сезон. В неделя е третата среща в Монтана, а при успех за тима от Северозапада 4-тият двубой също ще е в местната зала. Ако се стигне до пети мач, той ще е в Стара Загора.

След динамично начало и размяна на кошове, старозагорки първи успяха да направя по-дълга безответна серия и поведоха с 21:14. Съперникът им обаче бързо се върна в мача и след силна втора част си осигури аванс от 3 точки на полувремето. И в третата четвърт “Монтана” беше отборът с по-точен мерник и малко преди края й се откъсна с 11 точки при 68:57.

Въпреки травмата си, капитанът на “Берое” Цветомира Наумова показа изключителния си характер и с две тройки постави началото на обрата в последния период. Важни точки отбелязаха Жаклин Златанова и Гергана Маданкова, но над всички на паркета днес бяха Николет Гилдей и Николина Зубац, които бяха под пара в целия мач и допринесоха за победата с по 28 точки.