Стотици кандидат-студенти участваха в предварителния изпит по химия в Тракийски университет – Стара Загора

Почти 300 кандидат-студенти от цялата страна се явиха на предварителния кандидатстудентски изпит по химия в Тракийски университет. Изпитът, който е вход за специалностите „Медицина”, „Екология и опазване на околната среда“ и „Технология на храните“, изисква задълбочени знания и изключително добра подготовка от страна на кандидатите. По традиция заместник-ректорът по учебна и информационна дейност – проф. Нели Грозева и експертите от Учебен отдел на ректората посрещаха на входа кандидатите и напътстваха настаняването им в залите.

Трима родители присъстваха при отваряне на запечатаната каса, в която се съхраняват изпитните книжа, както и при последвалото теглене на изпитните варианти в залата с най-много кандидати. Жребият определи кандидат-студент от Смолян, който изтегли съответно вариант 1 за затворените въпроси, вариант 2 за частта със задачи и отново вариант 2 за отворените въпроси. Тегленето се извърши публично в присъствието на 70 кандидата, родители и квестори. Председателят на изпитната комисия по химия доц. Галина Николова, даде технически указания на кандидат-студентите във всички изпитни зали, а заместник-ректорът – проф. Грозева им пожела успех и изрази надежда, че ще има възможност да ги приветства с добре дошли в академичната общност на Тракийски университет през новата учебна година.

Желаещи да кандидатстват в Тракийски университет, които са пропуснали да се явят на предварителни изпити, ще имат възможност да го направят в редовната сесия през месец юни – приемът на документи ще се осъществява от 3 до 21 юни 2024 г. онлайн, на място в сградата на Ректората, във Факултет “Техника и технологии”, гр. Ямбол, във Филиала в гр. Хасково, както и в бюрата на ЦКПИ в цялата страна.

Регистрацията приключва три дни преди изпитния ден.