Проф. Нели Грозева – заместник-ректор по учебна и информационна дейност на Тракийски университет с прекрасни впечатления от визитата в Китай

Българската делегация в Китай, в която се включиха заместник-ректорът по учебна и информационна дейност проф. дн  Нели  Грозева и доц. д-р  Блага Стойкова от Стопанския факултет на Тракийския университет,  участва в поредица от официални срещи с визита в Международната образователна фондация за китайски език, чиято основна дейност е управлението на Институт “Конфуций”. Те бяха посрещнати от заместник-председателя и главен секретар на Фондацията  г-н Цао, зам.-директорите на отделите “Политика и глобална мрежа”, и “Програми и грандове” г-н Ву Тонг и г-н Динг Янг.

Г-н Цао подчерта, че е изключително важно за тяхната организация да посрещнат българска делегация в навечерието на 75-годишнината от установяването на дипломатически отношения между Китайската народна република и  Република България. Той сподели със задоволство, че седем от първите приети в Пекинския университет за чужди езици чуждестранни студенти са от България и това се е случило само две години след установяването на дипломатическите отношения.

Проф. Грозева сподели, че всички участници, след ползотворната дискусия, са се обединили единодушно около становището, че най-краткият път за сближаване на два народа е като изучават своите езици и култура: „Така ставаме приятели за цял живот и създаваме здрави мостове към бъдещето!”.