С химна на своя възпитаник Стефан Вълдобрев в ДГ 23 „Кипарис“ откриха обновения си двор

На безопасни игри в преобразения си двор се радват малчуганите от Детска градина 23 „Кипарис“ в Стара Загора, тържественото откриване под наслов „Радост и усмивки“ събра гости и родители тази сутрин. Реновирането е извършено от средата на август до декември миналата година, за него са били отделени 314 хил. лева от бюджета на Община Стара Загора. През зимата не можахме да направим хубаво откриване, изчакахме времето да подаде ръка, поясни директорът на ДГ 23 „Кипарис“ Мая Нейчева. Тя ръководи детското заведение в продължение на цели 32 години – от 1992 г. Самата градина е открита преди 53 години, а интересен факт е, че за този продължителен период от време е имала само две директорки и двете с фамилията Нейчева.

На великолепното откриване Община Стара Загора бе представена от зам.-кмета Надежда Чакърова, директора на дирекция „Общински проекти, безопасност на движението и контрол по строителството“ Гергана Михайлова и началник-отдела „Образование и младежки дейности“ Станимира Димитрова. Присъстваха и гости от Тракийския университет, чийто Педагогически факултет реализира кадрите си в детските заведения от общината.

Почетен гост на детската градина бе популярен неин възпитаник – старозагорецът Стефан Вълдобрев, актьор, композитор, музикант, певец и филмов режисьор. Откриването на тържеството стана с химна на градината, написан от Вълдобрев. „Накарахте ме да се чувствам много специален през този час и половина, да напишеш химн може да звучи много специално, но и направеното от вас не е по-малко уникално. Цялото тържество изкарахте без микрофони, което е белег, че поне половината от тези смели дечица ще станат актьори или певци с изнесените си старозагорски гласове“, предрече актьорът. „Много спомени нахлуват в мен, как майка ми ме взема след работа с издута от неизяден залък буза, който отказвам да преглътна цял ден. Но не се притеснявайте, родители, вижте, че само след 50 години нещата си идват на мястото“, възкликна шеговито Вълдобрев, потупвайки се по корема. Сред умилителните му спомени от този двор е и как целува по бузата Галя от четвърта група, която му подарила ключодържател таралежче.

На вълнуващи спомени се отдадоха при срещата си зам.-кметът Надежда Чакърова и Стефан Вълдобрев. „Познанството ни датира от повече от 30 години, бяхме съученици и възпитаници на ГПЧЕ „Ромен Ролан“, жив свидетел съм на цялото му развитие“, отбеляза с удоволствие Надежда Чакърова. „В Езиковата гимназия той започна със самодейна група, всеки негов успех сме приветствали и сме запазили страхотни спомени и искрено приятелство“, разказа тя с усмивка.