Първата извънстолична „Бебемания“ тръгна със страхотен успех

Развълнувано множество от майки с детски колички, привлечени от чудесния пролетен ден и изложението „Бебемания“, събра на 26 април по обяд покритият пазар „Васил Шаханов“ в кв. „Казански“ в Стара Загора. Първото извънстолично представяне на фирми, ориентирани към стоки и продукти за бебето и детето, се провежда на 26 и 27 април. Мястото е южната част на покрития пазар, разположени бяха щандове на няколко десетки български производители и дистрибутори.

Подкрепата на Община Стара Загора бе изразена лично от кмета Живко Тодоров и зам.-кмета с ресор „Общинска собственост, здравеопазване и социални дейности“ Павлина Делчева. „Идеята на Община Стара Загора е да разработим цялостен продукт. И той да включва не само мястото за провеждане на изложения и събития, но и логистика, да се обезпечат възможности за реклама и популяризация чрез инструментите на Община Стара Загора, с които разполагаме, за да може да се предлага в бъдеще като цялостен продукт на търговци и организации“, разясни г-жа Делчева. Тя увери, че вече се обмислят нови специализирани експозиции.

Кметът Живко Тодоров се разходи сред търговците и разгледа щандовете им. Той получи благодарствен адрес за изразените насърчение и съдействие от Асоциацията на търговците на детски стоки в България, организатор на изложението. Имало е конкуренция на Стара Загора с други градове за първото извънстолично гостуване на „Бебемания“, част от търговците са изразили резерви, предпочитайки някои от черноморските градове, но старозагорското лоби е надделяло. Убедена съм, че сега колегите са останали много доволни от реализацията в града на липите, изтъкна Евелина Бетова, председател на Асоциацията на търговците на детски стоки в България.

Видимо доволни бяха и родителите на мъници, които пазаруваха на място. Разглеждаме ергономични раници, похвали се мама Пламена, крепейки внимателно едномесечния Калоян. „За първи път опитвам дали ще ми е удобен този продукт, чудесно е, че мога да го разгледам на място“, посочи младата жена.

Ние сме с 3-месечно бебе на име Мартин и търсим всичко – кошче за кола, козметика, ами направо всичко, посочи таткото Иван. Той стиска палци това изложение да го има и през следващите години, тъй като Стара Загора има нужда.

Достъпът до „Бебемания“ е напълно свободен, продажбите са на преференциални цени, уверяват от асоциацията организатор. Работното време на изложението в покрития пазар „Васил Шаханов“ е от 10.00 до 18.00 часа на 26 април и от 10.00 до 16.00 часа на 27 април.