Златни и сребърни медали за отборите по крикет на Тракийски университет

Дамският отбор по крикет на Тракийски университет – Стара Загора спечели златните медали, след категорични победи над СУ „Климент Охридски“ и НСА „Васил Левски“ на Националната универсиада 2024.
Мачовете на 3-ти национален университетски шампионат (НУШ) по крикет, който е част от програмата на Универсиадата, се проведоха от 26-ти до 28-ми април в НСА “Васил Левски”.
При Мъжете участваха 6 отбора от всички медицински университети в страната. Отборът на Тракийски университет се класира на 2-ро място.
Според специалистите от Българската федерация по крикет се забелязва огромен прогрес в играта на нашите отбори.
Треньорът на отборите по крикет на Тракийски университет – Стара Загора преп. Тодор Цветанов благодари за подкрепата: „Бихме желали да изкажем благодарност към ръководството на Тракийски университет, което винаги подкрепя отбора, към ректора на университета проф. Добри Ярков, към председателя на Спортния клуб проф. Димо Гиргинов и към декана на Медицински факултет проф. Юлиан Ананиев.“
Интересен факт е, че съставът на отборите по крикет е изцяло от студенти-медици от Великобритания, които се чувстват прекрасно за възможността да тренират любимия си спорт в България.