Кметът на Гурково Кънчо Папазов благодари на участниците в срещата-събор в м. „Улищица“ за родолюбието и традициите

Кметът на Гурково Кънчо Папазов благодари на участниците в срещата-събор в м. „Улищица“ за родолюбието и традициите. Той поздрави събралите се с Деня на труда и им пожела светли Великденски празници.
„На това забележително място преди османското робство е съществувал Юлинград, който през вековете е разграбен и унищожен от турци-нашественици. Всяка година моми и момци на Гергьовден са посещавали аязмото, наливали са от лековитата му вода, измивали се, пиели вода от нея за здраве, после извивали кръшни хора на поляната“, разказаха от читалище „Развитие-1928“-кв. Козарево, организатор на събитието, заедно с кметството в Конаре.
По думите на кмета на Конаре Станчо Стефанов за жителите на селото това е любимо място и всяка година Съборът напомня за славното минало. „Този ден ни връща не само към историята, но и ни кара да се гордеем с настоящето, нека да запазим наследените ни традиции и ценности“, каза в приветствието си кметът на Твърдица Мария Гвоздейкова-Златева. На Събора гости бяха и зам.-кметовете Ваня Ишмерова и Пламен Вълчинков от Твърдица и Марияна Маринова от Община Гурково. В програмата участваха Вокална детска група от Козарево, Клуб по спортни танци, Музикална школа и Клуб „Балканско цвете“ от Твърдица, Фолклорна група от Паничерево, ДЮТС и Младежки танцов състав от НЧ „Войвода Генчо Къргов“, Гурково.