Кметът на Стара Загора: Притегателен център на парк „Артилерийски“ ще е нов православен храм

Заедно с митрополит Киприан той направи първа копка на новия дом на сърцата на старозагорци с патрон Свети Мина

„С Божията помощ днес ще сложим начало на още един дом на сърцата на старозагорци – на този прекрасен парк „Артилерийски“ последното, което му трябва, за да бъде завършен и притегателен център за хората от града ни, е един хубав храм“, определи днес кметът на Стара Загора Живко Тодоров.

Той, заедно със Старозагорския митрополит Киприан, направи първа копка на бъдещия Божи дом, който ще носи името на Светия великомъченик Мина. Градоначалникът благодари на Негово Високопреосвещенство затова, че прави страшно много за нашата епархия. „Няма да споменавам всички добрини, които той успя да извърши в това кратко време, в което е митрополит, за подобряване на материалната база, за строежа на нови храмове, но най-вече за утвърждаване на вярата в християните, да намират хората надежда, упование и сигурност в религията и Бог. Екипът на епархията работи в полза на гражданите от нашата община, за което искрено му благодаря“, дефинира Живко Тодоров.

Община Стара Загора бе представена още от зам.-кметовете Радостин Танев и арх. Мартин Паскалев, както и от секретаря на общинската администрация Делян Иванов и главния архитект арх. Николай Василев.

„Духовна радост е в днешния ден, когато сме в радостта на Светлото Христово Възкресение, да извършим първа копка за построяване на храм, носещ името на Светия великомъченик Мина. Дом Божи, в който всеки ще може да принася своите молитви към Бога, за да можем да бъдем ревностни и единни в нашата православна вяра, търсейки упованието в Бога, надеждата и любовта“, даде своя благослов владиката.

Основен инвеститор на бъдещия храм в парк „Артилерийски“ е компания „Медина-Мед“. От името на собствениците й Ивелин Панчов също изрази сърдечната си благодарност. „Радвам се, че в Светлата седмица на Празника на празниците сме заедно и можем да споделим толкова чист, красив и важен момент за всички нас! Година е изминала от старта на самата работа, отмина административният етап, а сега предстои същинският градеж“, посочи г-н Панчов.