ПП-ДБ регистрираха кандидатската си листа в РИК – Стара Загора

Областният координатор на „Продължаваме Промяната“ Армин Саркисян, водачът на листата Радослав Рибарски, вторият в нея – Атанас Славов и координаторът на ДСБ Димитър Чорбаджиев внесоха в Районната избирателна комисия документите за регистрацията на коалиция  „Продължаваме Промяната – Демократична България“ за предстоящите парламентарни избори на 09 юни.

За четвърти път водач на листата на ПП-ДБ в 27-и МИР Стара Загора ще бъде Радослав Рибарски. „Ще заложим на това, което е свършено до момента от коалицията ни. От три опита направихме две правителства. Разчитаме в кампанията да обясним на хората какви са перспективите пред страната ни“, коментира след регистрацията на листата той.

Втори в нея, както и преди година ще бъде Атанас Славов, който беше министър на правосъдието в кабинета на акад. Николай Денков.

Коалицията ще участва в изборите за 50-то Народно събрание с листа от 21  кандидати. „Заложили сме на познати имена, но има и доста нови попълнения. Надявам се хората да  припознаят тези кандидати и да ни подкрепят. От всяка община в региона има представители“, коментира Радослав Рибарски.

Основните приоритети на коалицията са насочени към продъжаването на реформите, коментира водачът на листата на ПП-ДБ. „Вижда се, че държавата в момента страда най-много от факта, че няма правителство. Всички реформи спират. Нашата идея обаче е те да продължат и то във вида, в който го заложихме в законодателните програми до този момент. Това е единственият път, по който България трябва да върви. Останаха четири реформи, които обаче в момента не могат да бъдат приети. Това спира второто плащане по Плана за възстановяване и устойчивост. Спряна е и реформата в Съдебната власт, след като закона е на ниво обществено обсъждане. Това обаче е начинът, по който ние виждаме България да върви напред – през реформи, инвестиции и спокойствие, че има редовен кабинет“.