Двама мъже са осъдени за кражба на кабели от стълбове за улично осветление в парк „Митрополит Методи Кусев“

Районен съд – Стара Загора наложи на 26-годишния М. М. наказание лишаване от свобода за срок от пет години, което да изтърпи при строг режим, тъй като е извършил престъплението в условията на опасен рецидив. За другия подсъдим по делото Д. А., на 24 години, съдът постанови наказание лишаване от свобода за срок от три години, чието изпълнение отложи за максималния изпитателен срок от пет години.

Съдебният състав призна М. М. и Д. А. за виновни в това, че на 04.09.2023 г. в гр.Стара Загора, в съучастие като извършители, чрез използване на техническо средство – нож, отнели чужди движими вещи от парк „Митрополит Методи Кусев“ – кабел с дължина 425 метра, собственост на Община Стара Загора. Двамата подсъдими извършили кражбата на кабел от седем стълба за парково осветление в района на  „Залата на смеха“, като по този начин било засегнато не само правото на собственост на Община Стара Загора, но и възможността на гражданите да посещават парка в тъмната част на денонощието.

Пред Районен съд – Стара Загора делото се гледа по реда на съкратеното съдебно следствие, поради което първоначално определените на подсъдимите наказания бяха намалени с една трета.

Присъдата подлежи на протестиране и обжалване в 15-дневен срок пред Окръжен съд – Стара Загора.