Първи копки на две емблематични за жителите на Община Мъглиж сгради – бивше зимно кино и НЧ “Пробуда-1869” гр. Мъглиж

На 13 май 2024 г., се направиха първи копки, свързани с реализирането на изключително важни социални проекти на две емблематични за жителите на Община Мъглиж сгради – бивше зимно кино и НЧ “Пробуда-1869” гр. Мъглиж.
Двата проекта за зимното кино включват изграждане на експозиционна зала, в която ще бъдат изложени всички картини, продукт на проведените до момента арт пленери, цялата колекция от минерали, втора по големина в България, както и различни народни носии, характерни за региона.
Ще бъде изграден и туристически информационен център, което ще даде възможност на жителите и гостите на общината да получат обективна и точна информация за всички културно-исторически и природни забележителности в региона.
Сградата ще бъде реконструирана изцяло- покрив, фасада, вътрешно преустройство. Двата проекта са на обща стойност 713 130.00 лв. с ДДС.
Проектът за НЧ “Пробуда-1869” включва цялостен ремонт и е на обща стойност 784 132,50 лв. с ДДС. Финансирането на трите проекта се осъществява през СНЦ МИГ “Мъглиж, Казанлък, Гурково”.