Кметът на община Раднево, инж. Георги Петров официално откри спортния празник, който се проведе под мотото “Движи се и победи”

В деня на спорта в град Раднево, участие взеха и медицинските специалисти от здравните кабинети на училищата в общината. Целта на спортния празник е чрез спорт и физическа активност да се ограничи действието на рисковите за здравето фактори – тютюнопушене, нездравословно хранене, стрес и социална изолация. Целта е да приобщим и покажем на подрастващите, че спортът е алтернатива на зависимости, дискотеки, агресия, компютърни игри и чат, да се научат децата и техните семейства да спортуват, защото е победител този, който спортува.
Инж. Петров поздрави всички и ги насърчи да спортуват активно, защото спортът е здраве.
„Мили деца, уважаеми спортисти, треньори и спортни деятели, Приемете нашите искрени поздравления по повод Деня на българския спорт. Днес ние изказваме своята благодарност и признателност към неуморния ви труд, който полагате ежегодно в спортните зали, площадките и на стадионите, за да прославите името на Раднево. Нашите усилия са насочени към разширяване и модернизиране на спортната база, увеличаване броя на учениците и младежите, практикуващи физически упражнения и спорт. Общинското ръководство подпомага клубовете и организациите, развиващи спорт за всички възрастови групи. Желаем ви здраве, лични и професионални успехи. Продължавайте да носите силния си дух и да постигате още много успехи в името на Раднево! Честит празник!“- каза кметът.
На място беше изнесен консултативен кабинет за отказ от тютюнопушенето към РЗИ – Ст. Загора, чийто представители и официални гости бяха главен експерт Искра Динева и главен експерт Галина Димитрова от отдел „Здравно-техническа експертиза“.
В празника „ДВИЖИ СЕ И ПОБЕДИ“ взеха участие децата от училищата и детските градини на територията на община Раднево. Основната състезателна дисциплина беше крос в две възрастови групи на момичета и момчета, а именно 5-7 клас и ​ 8-12 клас.
КРОС – наградени участници:
5-7 КЛАС
Момичета:
I място – Красимира Красенова Койчева – Второ ОУ „Св. Паисий Хилендарски“ гр. Раднево
II място – Аксиния Малинова Йосифова – СУ „Гео Милев“ гр. Раднево
III място – Десислава Янкова Иванова – Второ ОУ „Св. Паисий Хилендарски“ гр. Раднево
Момчета:
I място – Станислав Асенов Иванов – СУ „Гео Милев“ гр. Раднево
II място –Александър Пламенов Иванов – Второ ОУ „Св. Паисий Хилендарски“ гр. Раднево
III място – Антон Ангелинов Матеев – СУ „Гео Милев“ гр. Раднево
8-12 КЛАС
Момичета:
I място – Вероника Александрова Аспарухова – СУ „Гео Милев“ гр. Раднево
II място – Никол Миленова Христова – СУ „Гео Милев“ гр. Раднево
III място – Виктория Веселинова Василева – СУ „Гео Милев“ гр. Раднево
Момчета:
I място – Жулиян Пламенов Петков – ПГ „ Св. Иван Рилски“ гр. Раднево
II място – Антонио Ташев – СУ „Гео Милев“ гр. Раднево
III място – Иван Недков Господинов – СУ „Гео Милев“ гр. Раднево
Проведени бяха състезания по волейбол, футбол на малки вратички, дърпане на въже разпределени, народна топка и подвижни игри за най-малките, където победители са всички.
В празника участваха:
– Спортен клуб по борба „Георги Вангелов“
– Волейболен клуб „Раднево волей“
– Футболен клуб „Миньор Раднево 2022“
Всички участници в спортния празник получиха тениски с логото на кампанията и спортни пособия, осигурени от бюджета на община Раднево.