С вълшебен концерт ДГ № 29 „Славейче” отбеляза своя 50-годишен юбилей

С юбилеен концерт в Културен център „Стара Загора” Детска градина № 29 „Славейче” отпразнува 50 години грижа, любов и всеотдайност към старозагорските деца.

„Тържествен и вълнуващ е денят за всички вас учители, деца, родители. Нека имате радост и гордост от постигнатите успехи, добра равносметка и нестихващ ентусиазъм. Уважаеми учители, позволете ми да благодаря на всички вас за професионализма, търпението, грижите и обичта към нашите деца. Бъдете здрави, имайте творчески устрем и вдъхновение. Честит празник!”, поздрави екипа и гостите зам.-кметът на Община Стара Загора Надежда Чакърова.

Преди да започне програмата, сътворена от учителите и показваща неуморния труд на малките славейчета, с думи за поздрав се обърна и директорът Донка Минчева „Честит празник, мили деца – големи и малки, приятели на доброто, красотата и приятелството. Честит да е празникът и на вас, родители, благодаря за съпричастността и доверието, нека заедно да изграждаме един по-добър свят за децата. Честит празник и на вас, скъпи колеги, всеки ден, всяка мисъл носят белега на вашите съзидание, отговорност и любов”.

Гостите се насладиха на вълшебен спектакъл, който започна с „Дядо вади ряпа”, продължи с фолклорно настроение и куп изненади, подготвени от децата по случай празника.

ДГ № 29 посреща своите 180 възпитаници през далечната 1974 г. На 1 юни 1979 г. получава името си от редакционния колектив на списание „Славейче” и така вече 50 години учебното заведение създава традиция с любов, грижа и всеотдайност към децата. През изминалите години прага ѝ са престъпили над 10 хил. деца. Първият директор на градина № 29 е Слава Христакиева, след нея са Димитринка Панайотова и Наташа Новачкова, която присъства лично на юбилейния концерт.

Официални гости на събитието бяха още Милена Йолдова-Стоянова, началник на РУО-Стара Загора, Станимира Димитрова, началник на отдел „Образование и младежки дейности” към Община Стара Загора, както и експерти от институциите.