Зам.-кметът Надежда Чакърова: Съпричастността на деца към деца превръща доброто в лавина

Приветствам всяка благородна инициатива и особено, когато е от деца за деца – тази тяхна хуманна съпричастност е трогателна проява на доброта и трябва да се популяризира. Така зам.-кметът на Община Стара Загора Надежда Чакърова коментира провеждането на ученическия благотворителен търг в полза на деца в неравностойно положение. Търгът се състоя снощи в Художествената галерия на Стара Загора, негов организатор бе Ученическият клуб „Горди наследници“ към ППМГ „Гео Милев“.

Трябва да се подкрепят такива доблестни инициативи на деца, които не само проявяват състрадание към връстниците си, лишени от обезпечен живот в щастливи семейства, но и активно се опитват да помогнат, отбеляза още г-жа Чакърова, чийто ресор като зам.-кмет е „Образование и младежки дейности“. Тя бе поканена на откриването на изложбата на картини и се отзова с готовност.

Търгът премина много сполучливо и бяха продадени всички 12 картини, изобразяващи забележителностите на Стара Загора, съобщи с удоволствие Адриан Георгиев от клуб „Горди наследници“. Събрани са точно 2375 лева, добави той. Средствата ще бъдат похарчени да осигурят един приятен ден със забавни преживелици на децата от Центровете за настаняване от семеен тип. Още не сме обмислили точно какви да са те, първо искахме да видим с каква сума ще разполагаме, обясни Адриан Георгиев. Предвижда се разходка в Зоопарка, ще има и други игри и развлечения.

През февруари Ученическият клуб „Горди наследници“ организира конкурс за видеоклип на тема „Васил Левски през моите очи“, който събра около 70 участници, а в края на юни е замислено участието в историческа възстановка на Старозагорското въстание.