Кметът Живко Тодоров подарява безплатен транспорт на децата на Стара Загора утре

И тази година кметът на Община Стара Загора Живко Тодоров остава верен на чудесната традиция да осигури безплатно пътуване на всички деца до 18-годишна възраст през утрешния ден. Поводът е Международният ден на детето, а привилегията за празнуващите важи за всички автобуси и тролейбуси на общинското дружество „Тролейбусни и автобусни превози“.

Целта на жеста е да могат всички подрастващи да се включат в изобилието от празнични прояви, които се организират в Стара Загора утре.

Общинското ръководство отправя поздрав към малките старозагорци и им пожелава весело и безгрижно детство, оповестиха още от екипа на кмета Живко Тодоров.

Още едно забавно развлечение на колела осигуряват утре от Община Стара Загора. Син ретро автобус „Икарус 280“, тип хармоника, ще се движи по улиците на града ни с атракционна цел. Возилото е произведено през 1992 г. и е точно от типа, използван в градския транспорт от 1995 до 2005 г. в цялата страна. Автобусът ще се движи по маршрут от обръщалото на кв. „Железник“ до търговския комплекс от отворен тип „Holiday Park“, като ще тръгва от начална спирка в 9:00, 10:00 и 11:00 часа.

Ретро автобусът няма да качва пътници, нито пък ще спира на градските спирки и в него няма да се продават билети, изрично уточни управителят на „Тролейбусни и автобусни превози“ ЕООД инж. Георги Станчев. Транспортното средство ще има само една цел – минувачите да си припомнят носталгично младостта си, да си направят селфи на негов фон и да хапнат бонбон за здравето на децата на Стара Загора.