Нов директор на ТЕЦ ,,Марица Изток” 2

Диян Димитров от 4 юли е новият изпълнителен директор на най-голямата въглищна централа в България – ТЕЦ „Марица изток 2″. Това става ясно от вписването в Търговския регистър.

Той заема поста на досегашния титуляр, инж. Живко Динчев, който сам е пожелал да напусне ръководния пост, а желанието му е станало факт на 28 юни, когато се случиха рокадите във върховете на енергетиката – бяха извършени промени в ръководствата на „Български енергиен холдинг” ЕАД, „АЕЦ Козлодуй” ЕАД и „ТЕЦ Марица изток 2″ ЕАД.

Тогава от Министерството на енергетиката съобщиха, че в качеството си на едноличен собственик на капитала на „Български енергиен холдинг” ЕАД служебният министър на енергетиката Владимир Малинов е издал протоколно решение за промени в ръководството на БЕХ ЕАД. От състава му бяха отстранени дотогавашният му изпълнителен директор Иван Андреев, както и старозагорецът Диян Димитров. С последващо решение на БЕХ от борда на ТЕЦ „Марица изток 2″ беше освободен инж. Живко Динчев и назначен Диян Димитров.

Диян Димитров е бил зам. изпълнителен директор на дружеството с ресор „Административен, данъчен и финансов контрол”, както и член на Борда на директорите му.