Традиционен фолклорен фестивал в Раднево

Всяка година в началото на месец септември традиционният фолклорен фестивал в Раднево обединява радетелите на звънкият и цветен български фолклор. Тази година се чества 60-тата годишнина от обявяването на Раднево за град и дава живот на една стара традиция, която години наред радваше радневци. С огромно вълнение Община Раднево Ви кани да станете част от XVIII – ти Международен фолклорен фестивал на инструменталните и танцови групи – Раднево 2024 г. Ще се посрещат гости от Мексико, Грузия, Словакия и Сърбия, които ще представят своя фолклор и ще заредят с положителни емоции.
В рамките на фестивалните дни ще се проведе и търговско изложение на български занаятчии и производители „От нашите – българските ръце“. Ще бъдат представени храни, вина, напитки, семена, сортови и зърнени култури, занаятчийски изделия, български шевици и козметични продукти.
Тази година отново ще има възможността да се подаде приятелска ръка на гости от всички краища на България, с които ще се покаже, че фолклорът е неизчерпаем извор на сила и красота. Ще се споделят аплодисментите и радостта от преживяното, защото в колкото и наситен на различни преживявания свят да живеем, изкуството е това, което ни обединява и ни кара да бъдем по-добри!
Покана, условия и заявки за участие можете да изтеглите от сайта на Община Раднево, на следният линк: https://radnevo.bg/currentNews-2610-newitem.html