Кметът Иса Бесоолу бе гост на ритуал по полагане на военна клетва в гр. Карлово

Кметът на Община Павел баня Иса Бесоолу днес бе гост на тържествения ритуал по полагане на военна клетва от новоназначени военнослужещи в състава на 61-ва Стрямска механизирана бригада – гр. Карлово. Поканата към градоначалника бе отправена лично от командира на Бригадата – бриг. ген. Маргарит Михайлов.

„Да бъдат всеотдайни, смели и решителни, защото с всяка своя стъпка ще градят имиджа на формированието. Нека са горди, че са част от Българската армия! Желая, както на Вас, така и на тях, здраве и късмет!”, с тези думи Бесоолу се обърна към ген. Михайлов.

По време на тържествения ритуал по полагане на военна клетва представители на Българската православна църква отслужиха молебен за здраве и успех на всички от редиците на Българската армия.

Днешното събитие е само два дни преди заветната дата 18 юли, когато тази година ще отбележим 187-годишнината от рождението на Васил Левски. В Павел баня полагането на венци и цветя ще започне в 09:00 часа в четвъртък пред едноименния паметник на Апостола, издигнат преди година от кмета Иса Бесоолу и дело на карловския скулптор Димитър Рашков.