Фестивал на ловния сокол се проведе в старозагорското село Малко Кадиево

В края на отминалата седмица екипът на Зелени Балкани по проект „Живот за сокола“, в партньорство с НЧ“ Митьо Станев – 1929“ организираха и проведоха шестия пореден фестивал на ловния сокол.

По традиция той се проведе в старозагорското село Малко Кадиево и събра жители и гости на селото.

Този път на фестивала имаше и международно участие, в лицето на нашите гости и партньори от организациите „Наши птици“ от Босна и Херцеговина и TEAM от Сърбия.

По време на фестивала имаше игри с природозащитна насоченост за най-малките деца. За по-големите бяха подготвени пъзели с въпроси за опознаване живота на ловния сокол и други защитени видове, кратка информация за работата на Зелени Балкани в района информира всички присъстващи за резултатите от работата и дейностите по проекта, а освобождаването на преминали курс на лечение птици от Спасителния център внесе допълнителен колорит към празника. Птиците от Центъра – мишеловът Хари и горската улулица Лули, допринесоха всеки да се докосне до дивата природа.

За доброто настроение на всички накрая се погрижи оркестър. В програмата бе включено още и огнено шоу.

Лошото време не успя да осуети плановете и въпреки малкото закъснение, заради плисналия изведнъж летен дъжд, фестивалът продължи да късно през нощта.

Благодарим на нашите доброволци, студентите от Тракийски университет – Стара Загора за неоценимата помощ, която ни оказаха за пореден път!