Философска закуска за деца: “Насилие и Ненасилие”

“Книжарница в Куфар” в партньорство с “Детски книги” кани децата в Стара Загора на възраст от 8 до 12 години на поредна порция Философска закуска. Този път темата е: Насилие и ненасилие.
„Ненасилието изисква голямо въображение, интелигентност, търпение и упорство.” – “Насилие и ненасилие”, изд. “Точица”
Насилието присъства в живота ни по много начини. Всички ние, възрастни и деца, сме били свидетели, жертви и упражнители на вербално или физическо насилие – по-леко или по-тежко, съзнателно или неумишлено. Наша задача като човешки същества е да разпознаем, разберем и минимизираме насилието, създавайки една по-безопасна и здравословна среда един за друг.
Последната Философска закуска за месеца ще очаква децата в Къщата на Архитекта на ул. “Сава Силов” 37
на 24.07. /сряда/
от 10:00 до ~ 11:30 ч.
Ще обсъдим множество важни въпроси, сред които:
❓Има ли различни начини да решаваме проблемите си?
❓Лесно ли разпознаваме насилието?
❓От какво зависи дали от мухата ще стане слон?
Събитието е с вход свободен, но записването е задължително, поради ограничения брой места. Запазете своето място ето тук: https://docs.google.com/…/1FAIpQLSfRbAtpurRBhc5g5…/viewform…
.
Проектът “Философски закуски за деца” се реализира от “Книжарница в куфар” с партньорството на “Детски книги” и финансовата подкрепа на #НационаленФондКултура по програма “Разпространение” в направление “Литература”. Проектът стартира през месец ноември 2023 г. и в рамките на една календарна година организира срещи два пъти в месеца с деца на възраст от 8 до 12 години, в които през книжната поредица “Философски закуски” на Брижит Лабе и Мишел Пюеш разсъждаваме по големи теми и важни въпроси. На български поредицата излиза благодарение на издателство “Точица”.
За да научавате първи за събитията, включете се в групата ни Философски закуски за деца!
За допълнителна информация:
Райна Димитрова – тел. 0886352273