Старозагорецът Тихомир Петков за честта да носи олимпийския огън

ВИДЕО

Старозагорцът Тихомир Петков имаше честта и привилегията да бъде един от 10-те хиляди факлоносци на олимпийския огън за Игрите в Париж. Това се случи по време на околосветското пътешествие на олимпийския символ и малко след пристигането му във Франция в средата на месец юни.
Тихомир завършва ТГ в родния си град, но професионалното развитие го изпраща в Ница, където е психолог и работи с хора със зависимости.

Основната причина за включването в Олимпийската щафета, обаче, е на жена му, която разбирайки, че освен големи спортни звезди и известни личности от света на изкуството и културата, факлоносци могат да бъдат и обикновени хора, ангажирани с общественополезна дейност и спортните ценности, попълва документи за участието му за похода на олимпийския пламък.

Тихомир подчертава, че посвещава участието си в щафетата на Олимпийския пламък на всички българи и най-вече на хората с психически и физически увреждания, които се чувстват сами. Като пожела успех на родните спортисти, той припомни и че 29-ти август започват параолимпийските игри, които също носят характерния и неповторим дух на най-голямото спортно събитие на планетата.

 

ВИДЕО