Община Казанлък има одобрени проекти за близо 16 млн. лв. по НПВУ

По Националния план за възстановяване и устойчивост (НПВУ) община Казанлък има одобрени проекти на стойност 16 млн. лв. Спечелено е финансиране на два проекта по процедура “Извършване на строителни дейности и доставка на оборудване и обзавеждане с оглед реформиране на съществуващите домове за стари хора” по Програма “Модернизиране на дългосрочната грижа” към Националния  план за възстановяване и устойчивост. Те са „Реформиране на Дом за стари хора, гр. Казанлък, “Петьо Ганин” № 52″ на стойност в размер на 4 109 973,95 лв., представляващи 100% безвъзмездна финансова помощ и „Реформиране на Дом за стари хора, гр. Казанлък, бул. “Александър Батенберг” № 220″ на стойност 2 188 797,32 лв., представляващи 100% безвъзмездна финансова помощ.

Проектите включват вътрешно преустройство, текущ и основен ремонт, пристрояване, внедряване на мерки за енергийна ефективност, мерки за достъпна среда и обновяване на специализираната среда (материалната база) в домовете за стари хора.

Дейностите по тях следва да бъдат изпълнени в рамките на 16 месеца, считано от датата на подписване на Договорите за безвъзмездна финансова помощ.