Живко Тодоров: Хората в Стара Загора и региона заслужават модерно здравеопазване

„Един от водещите ми приоритети за Стара Загора е качественото подобряване на условията в УМБАЛ „Проф. д-р Стоян Киркович“. Ангажирам се с осигуряване на средства за извършването на цялостен ремонт на сградата и едва ли някой може да отрече необходимостта от това. Университетската болница има междуобластни функции и условията в нея трябва да отговарят на съвременните потребности“ – заяви по време на предизборна среща кметът Живко Тодоров, който е водач на листата с кандидатите за народни представители от ГЕРБ – СДС в Старозагорски район.

Ремонтът ще направи възможно създаването на модерна и комфортна среда, в която пациентите ще получават лечението, от което се нуждаят, без да се притесняват за условията на престой.

„Ще създадем ново детско отделение в Стара Загора с модерна диагностична апаратура, защото е изключително важно децата да получават, в случай на необходимост, подходящи медицински услуги. Новото детско отделение ще осигури не само най-доброто лечение, но и превенция и това ще помогне за ранното диагностициране на проблеми със здравето“ – добави Живко Тодоров.

Той каза в заключение, че времето за действие е сега, а основният ремонт на Университетската болница и изграждането на новото детско отделение са не само необходими, но и неизменна част от визията за развитие на Стара Загора. За да останат в града и да търсят тук своето кариерно развитие, младите хора трябва да са уверени, че мога да получат за децата си, за тях самите и за своите близки нужната им здравна услуга. Взаимодействието на местната власт с едно бъдещо стабилно правителство на България е начинът ремонтът на сградата на болницата, съвременното ѝ оборудване и развитие с подготвени медици да се случат, уверен е Живко Тодоров.