“Марица” спечели трудно срещу “Берое” в НВЛ – жени

Волейболистките на “Берое” паднаха с 1:3 гейма при гостуването си на шампиона “Марица”(Пловдив) в първи мач от втория полусезон в Националната волейболна лига. Срещата продължи 104 минути и се игра пред близо 300 зрители в залата на Пловдивски университет.
След равностойни първи минути “Берое” дръпна с 14:11, но до второто техническо прекъсване пловдивчанки успяха да обърнат резултата. Успешни блокади в последните разигравания от гейма позволиха на домакините да го затворят с 25:22. Старозагорки бяха много агресивни на начален удар до средата на втората част и се откъснаха с 16:7. “Марица” изравни със силна серия до 21:21, но накрая гостите ликуваха след 25:23.
Трудностите за Жълто-сините продължиха и в третата част, в която Зелено-белите влязоха с мощно 5:0. “Марица” стигна до равенство 15:15, а след това взе и гейма с 25:20 и поведе с 2:1. И четвъртият гейм предложи качествен волейбол, но по-опитният отбор от Пловдив използва колебанията на съперника след втората пауза и с 25:18 спечели мача с 3:1.
Топреализатор на мача стана Нася Димитрова от “Марица” с 20 точки. При дебюта си за “Берое” Цветелина Заркова завърши с 12 точки, толкова има и Гергана Петрова. Заради контузия, срещата пропусна Елица Баракова, а проблеми с картотеката бавят включването в игра на Неапола Матеева.