“Верея” и “Пирин” поделиха точките в калта на “Трейс Арена”

“Верея” взе първа точка след подновяването на шампионата в Първа лига след 0:0 в Стара Загора срещу “Пирин” в последна среща от 23-ия кръг.  Това бе трети пореден мач без отбелязан гол за отбора на Благо Митрев. На тежкия терен на ст. “Трейс Арена” двата тима си спретната здрава битка,  единоборствата изобилстваха, но за щастие до остри сблъсъци и контузии не се стигна.

През първото полувреме удар на крилото на “Верея” Илиян Йорданов бе избит от голлиянията, но като цяло двамата вратари на практика останаха без работа. След почивката домакините успяха да наложат контрол на събитията и на няколко пъти бяха много близо до гол. Най-чистото положение се откри пред Антон Огнянов десетина минути преди края, но първо вратарят Георги Георгиев се намеси, а секунди по-късно Юлиян Попев отново изчисти от голлинията.

Три кръга преди финала на редовния сезон “Верея” запазва шестата си позиция с 32 точки. Следват “Локомотив” Пд с 28, “Черно море” с 27 и “Славия” с 26. В следващия кръг “Верея” гостува именно на “белите” в София на 8 март.