„Черно море“ не затрудни „Берое“

„Берое“ спечели срещу „Черно море“ Варна с 94:68 домакинската си среща от 17-ия кръг на НБЛ при мъжете.
Гостите от „Черно море“ поддържаха лек аванс в първите минути на срещата в общинска зала Стара Загора, но до края на частта беройци обърнаха развоя и поведоха с 24:16.
Разликата се увеличи до 17 в тяхна полза в края на полувремето, но силна серия на варненци ги доближи само на 4 точки от домакините. Точно тогава обаче капитанът на гостите Веселин Георгиев получи неприятна контузия и се наложи на напусне терена. На свой ред заралии направиха серия от 15:0 и на практика решиха двубоя в своя полза, като до неговия край преднината им продължи да расте. Треньорът на „Черно море“ трябваше да справя и без гарда Димитър Илиев, който също се контузи.

 

Капитанът на „Берое“ Тихомир Желев изнесе силен мач и завърши с 24 точки, а 15 плюс 11 борби добави Александър Янев. За тима от Варна Симеон Илиев вкара 16 точки, който овладя и 13 отскочили от ринга топки.
Наставникът на „Берое“ Любо Минчев обяви, че клубът се е разделил с американския гард Майк Ди Нуно, заради неспиращите проблеми с дисциплината на играча.

Преди последния кръг от редовния сезон „Берое“ остава шести в класирането, но при успех в Пловдив срещу „Академик“ на 10 февруари по всяка вероятност ще се изкачи до петата позиция.

 

Етикети: