“Верея” обърна “Ботев” Гълъбово в последната си зимна контрола

„Верея“ победи с 2:1 „Ботев“ Гълъбово в последната си контрола преди подновяване на първенството в Първа лига. Проверката се игра на стадион Трейс Арена в Стара Загора пред 200 зрители. „Ботев“ беше по-организираният отбор през първото полувреме и създаде по-опасните положения в атака. Иван Винков и Георги Кирилов обстрелваха вратата на Пламен Колев, но не намериха целта, а в отстрещното наказателно поле най-чистото положение изпусна Валери Домовчийски, който не уцели вратата, след като бе намерен добре в наказателното поле. В 33-ата минута гостите от Гълъбово поведоха след бърза атака отдясно и точен пас на Ивайло Ангелов към капитана Кирилов, който от 10-ина метра опъна мрежата зад Пламен Колев.
Рокадите в двата състава на полувремето обърнаха събитията на терена и след почивката „Верея“ надигра съперника си и заслужено стигна до обрат.
В 50-ата минута Домовчийски с гръб към вратата подаде към Милен Танев, който изравни резултата. Отново Танев бе точен в 79-ата минута, когато изпълни прецизно пряко свободен удар, а вратарят на „Ботев“ Михаил Михайлов не бе сигурен в намесата си.
В ответната атака нападател на „Ботев“ се озова сам срещу Цинцарски, но вратарят на „Верея“ изби топката в корнер и съхрани победата на тима си.

Следващата събота, 17 февруари от 15:00 часа, „Верея“ приема ЦСКА в първия пролетен кръг от Първа лига. Шампионатът във Втора лига пък се подновява на 24 февруари, когато „Ботев“ Гълъбово ще гостува на „Несебър“.