“Левски” се добра до точка срещу “Берое” на “Герена”

“Берое” изпусна половин дузина положения срещу “Левски” на “Герена” и завърши 0:0 с домакините от “Левски”. Червен картон на Педро Еуженио в средата на втората част помогна на “сините” да съхранят точката срещу старозагорци.

Първото полувреме премина изцяло под диктовката на “зелено-белите”, които редяха атака след атака в половината на съперника си, чийто треньор Делио Роси отново бе избрал по-изчаквателна тактика. Педро Еуженио обстрелва вратата на Митрев в 9-ата минута, но топката излезе встрани от нея. В 18-ата минута Мартин Райнов намери топката от воле, но вратарят на “Левски” реагира добре. Секунди по-късно и Боби Цонев имаше шанс да открие резултата, но топката пак мина покрай вратата. Последва положение и пред Карлос Охене, а в края на полувремето късметът покри “сините” при удар от фаул на Мартин Камбуров, който малко преди това се размина с прецизно центриране от корнер. Единствената реална ситуация за гол пред вратата на Перниш преди почивката дойде след пробив на Станислав Костов и прострелно центриране към Паулиньо, който отправи шут от движение, но Иван Иванов изби от голлинията.

През второто полувреме домакините успяха да изравнят играта и създадоха повече проблеми на беройската отбрана. Натискът на столичани се засили след 68-ата минута, в която Педро Еуженио си изпроси наивен втори жълт картон и бе изгонен от съдията Николай Йорданов. Офанзивните действия на “сините” обаче по-скоро хаотични и не доведоха до нищо, освен до 2-3 разбърквания в пеналта на “Берое”.

Така двата тима поделиха по точка, която запази дистанцията помежду им. “Левски” са трети в класирането с 46 точки, а “Берое” са по петите им с 41. В следващия кръг заралии приемат под Аязмото “Лудогорец” на 6 март от 17:30 ч.