Виденов и Гарет дебютираха за БК “Берое” при разгром над “Спартак” Плевен

Последните попълнения в състава на мъжкия баскетболен отбор на “Берое” – Филип Виденов и Дариъс Гарет, записаха впечатляващ дебют за старозагорци при убедителната домакинска победа срещу “Спартак” Плевен със 115:85 в среща от 19-ия кръг на НБЛ. За 20 минути на полето Виденов реализира 17 точки, а Гарет записа “дабъл дабъл” от 14 точки и 13 борби, като на няколко пъти вдигна феновете в залата на крака с атрактивни забивки.

Иначе гостите от Плевен се сринаха в средата на втората част, когато при 32:29 за домакините допуснаха 28 точки в коша си само в рамките на 5-6 минути и се оттеглиха с пасив от 22 на полувремето при 60:38. До края на двубоя момчетата на Любо Минчев продължиха да контролират мача и добавиха още точки към преднината си.

“Зелено-белите” тотално доминираха в подкошието с 47 срещу 26 борби и регистрираха впечатляващите 53% успеваемост от тройката – 17 от 32 опита.

С победата “Берое” се изравни в класирането с “Академик” с по 8 победи и 9 загуби. Плевенчани продължават да са последни с победа и 16 поражения.

Най-резултатен за успеха с 24 точки беше националът Александър Янев. Константин Коев се отчете с 23 точки и 8 борби за “Спартак”.

снимка lap.bg