Иван Стоянов спечели приз „Злати Динев Ройдев“ на силния турнир в Гълъбово

Като изключително силен турнир, със световно значение за развитието на младите борци бе определено тазгодишното издание на традиционната надпревара в Гълъбово в чест на Злати Динев Ройдев.

Най-голямата награда Приз „Злати Динев Ройдев“ на името на гълъбовския майстор на спорта, в чиято чест се провежда турнирът за седмокласници и осмокласници в свободния стил, спечели старозагорецът Иван Стоянов, който се бори за клуб „Енергетик“ Гълъбово. Той стана категоричен шампион в категорията си 57 кг. Още трима борци от клуба домакин се качиха на почетната стълбичка. Бронзови отличия в своите категории завоюваха Дянко Дянков в кат. 52 кг., Кристиян Канев в кат. 41 кг. и Денис Стоянов в кат. 62 кг.
В турнира участваха общо 142 състезатели от 27 български клуба, както и представители на Англия, Грузия, Македония, Украйна, Турция, Италия и Унгария.
Делегат от Обединената световна борба на турнира в Гълъбово бе Юсуф Атълган от Истанбул /Турция/. Главен международен съдия на турнира, определен от Българската федерация по борба, бе Светлен Генчев. След финалните схватки и награждаването и двамата определиха събитието като турнир на Европейско ниво със световно значение.
Освен приза „Злати Динев „Ройдев“, организаторите връчиха още няколко индивидуални награди:

Най- техничен състезател – Бисер Алили от Македония, кат. 44 кг.
Най- резултатен състезател – Иван Марчоков от България, кат. 57 кг.
Най- добър чуждестранен състезател – Давит Кучуашвили, Грузия, кат. 68 кг.
Награден бе и треньорът по борба Лако Лаков със специална статуетка от БФБ по случай 65 годишния му юбилей.

Награждаването в десетте категории извършиха депутатът от Драгомир Стойнев, Светла Боянчева – Председател на Общински съвет Гълъбово, Димитър Василев – заместник – кмет на Община Гълъбово, Златин Ройдев – внук на Злати Динев Ройдев.